Menu Close

Podružnica Brdovec

Dječji vrtić Mali Kaj u Brdovcu djeluje na adresi Ulica Braće Bukovine 1a, Prigorje Brdovečko, u neposrednoj blizini grada Zaprešića u Zagrebačkoj županiji. Objekt je samostojeća prizemnica sa oko 320 četvornih metara unutarnjeg i 1100 četvornih metara vanjskog prostora. Vanjski prostor obuhvaća dječje igralište te parkirni prostor.

Redoviti program izvodi se u 4 odgojne skupine, organizirane po manjim centrima tako da djeci omogućavaju slobodu kretanja, kreativno rješavanje problema te neometanost pri izvođenju aktivnosti. Od dodatnih programa provodimo: Program predškole, Program ranog učenja Engleskoga jezika te Sportski program. Radno je vrijeme od 6 -17 sati s organiziranim jutarnjim i popodnevnim dežurstvom.

MALCI – Mlađa jaslička skupina

5

U jasličku skupinu Malci, ukupno je upisano 12 djece od 1 do 2 godine. Program izvode odgojiteljice: Anamaria Mateljić te Petra Miličić.

Ugodna i opuštajuća radna atmosfera, pjesmice, recitacije i ples, olakšavaju adaptaciju u skupini. Različitim aktivnostima istražujemo okolinu svim svojim osjetilima, razvijamo sposobnost izražavanja pozitivnih i negativnih emocija te potičemo međusobnu komunikaciju.

ISTRAŽIVAČI – Starija jaslička skupina

Brdovec (1)

U stariju jasličku skupinu Istraživači, ukupno je upisano 14 djece od 2 do 3 godine. Program izvode odgojiteljice: Marianne Busija te Ivana Petrović.

Veliku pozornost usmjeravamo na životno-praktične i radne aktivnosti kao što su samostalno odijevanje, obuvanje papučica, pranje zubića, brisanje nosa, pranje ruku i samostalnost prilikom obroka. Kod djece uspješno izvršavanje aktivnosti izaziva izuzetno veliki ponos, zadovoljstvo i sreću te ih se na taj način motivira na daljnju suradnju.

KREATIVCI – Mlađa vrtićka skupina

Brdovec (11)

U mlađu vrtćku skupinu Kreativcu, ukupno je upisano 15 djece od 3 do 5 godina. Program izvode odgojiteljice: Marta Vlainić Mažar te Ivana Leljak.

Materijali koje nudimo na policama sastoje se od kombinacije didaktičkih igračaka i pedagoški neoblikovanog materijala te su pomno birani kako bi djecu potaknuli na promišljanje, konstruiranje, istraživanje i stjecanje novih znanja. Naša dob ključna je u prepoznavanju djece s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama (djece s teškoćama i darovite djece).

RADOZNALCI – Starija vrtićka skupina

Brdovec (7)

U stariju vrtćku skupinu Radoznalci, ukupno je upisano 20 djece od 5 do 7 godina. Program izvode odgojiteljice: Jelena Vdović i Deana Tolić.

Cilj programa ove odgojne skupine je osigurati uvjete u kojima će djeca razviti svoje potencijale do najviše razine, zadovoljiti interese i potrebe te time steći spoznaje, vještine, navike i kompetencije koje će im omogućiti uspješnu prilagodbu pri prijelazu iz vrtićkog u školsko okruženje.

D.V. “MALI KAJ” PODRUŽNICA BRDOVEC